<<

Med dresin på Flekkefjordbanen

0 kommentarer
LENGDE
32.6
KM
VARIGHET
02:00:35
TID
STIGNING
824
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Tid: 3 timer
Lengde: 3,3 km
Stigning: 86 meter (4-90-4)

Med Dresin på Flekkefjordbanen
Dette er den perfekte familieturen om du ønsker å gjøre noe alternativt til vanlige turer. Her får du opplevd den gamle Flekkefjordbanen som ble lagt ned så sent som i 1990. Turen gjøres med sykkeldresin fra Flekkefjord sentrum. Du får oppleve hele 17 bekmørke tunneler, flott natur og et meget behagelig fremkomstmiddel.

Turen
Parkering gjøres ved Flekkefjord rutebilstasjon. Turen starter herfra enten på enkeldresin eller tandem med plass til flere. Det første du opplever er tunnelen som fører ut av Flekkefjord sentrum. Den er selvfølgelig bekmørk og virker ekstra lang da den er den første og det er en aldri så liten oppoverbakke. Videre innover mot Sira passerer du mange holdeplasser som er godt vedlikeholdte av Flekkefjordbanens venner. Steinarbeidene ved banen og spesielt i tunnelene er imponerende. Banen ligger høyt i terrenget og du har fin utsikt hele veien. Godt over halvveis på turen kommer ... (mer)den lengste tunnelen på 1,2 km. Det blir kaldt inne i tunnelene så husk en jakke eller genser selv om det er varmt ute. Turen slutter på Bakkekleivi holdeplass rett utenfor Sira hvor banen tidligere gikk og møter Sørlandsbanen. Det som er fint med denne turen er at barna kan velge å sykle eller bare sitte på. Alt foregår i et rolig tempo og det er fint å raste underveis. Returen går raskt da det er nedover hele veien fra vanntårnet på Flikkeid til Flekkefjord.

For oppdaterte priser på leie av dresiner og ikke minst tidspunkt på dagen du må møte opp for å få dresin(det var 12.00 og 16.00 når dette ble skrevet) besøk Flekkefjordbanens venners nettsider: www.flekkefjordbanen.no . Det kan også lønne seg å reservere en dresin om du drar hit i fellesferien.

Fakta
I 86 år - fra 1904 til 1990 var Flekkefjordbanen en viktig samferdselsåre. Det som etter krigen ble en sidelinje, forbandt Flekkefjord sentrum med Sørlandsbanen og var slik sett et viktig kommunikasjonstilbud. Men tiden løp fra banen og nyttårsaften 1990 gikk den siste skinnebussen fra Flekkefjord til Sira stasjon. Imidlertid består banen fremdeles med sine 17 kilometer spor, 17 tunneller og et utall av broer og skjæringer.
Les mer på www.flekkefjordbanen.no
Tid stoppet
00:58:38
TIMER
Tid I bevegelse
02:00:35
TIMER
Snitt hastighet
16.2
KPH
Innsenderen: Ola Njå Bertelsen
Starter i: Flekkefjord, Vest-Agder, NO
Start: Jul 13, 11 12:24
Lengde: 32.6 kilometer
Høydeprofil: + 824 / - 825 m
Maks helning
Snitt helning
Underlag: Ukjent
 

Tid som er gått:
00:00:00

32x
Avspillingshastighet