<<

Kilsloftet og Ulvefallet

0 kommentarer
Passer For
LENGDE
44.0
KM
VARIGHET
02:28:55
TID
STIGNING
777
METER
TOPPUNKT
MOH
MAX HELNING
PROSENT
Denne turen kan være et alternativ til "Fjorden rundt". Den er litt lenger, noe mer kupert og har en lengre strekning på grusveier. Gevinsten kan være lunch på Kilsloftet med elgsuppe, flatbrød og søsterkake.

Utgangspunktet er Vegårshei kirke på Myra. Du sykler noen få meter nordover på og tar inn på Fv93. Her er det trafikkskilt merket Kilsloftet.

Nå skal du følge Fv93 forbi Ettevann og Heibekk fram til Fv91 hvor du tar til høyre mot Høydalsbekken. Ved barnehagen på Høydalsbekken tar du inn til venstre på grusveien. Følg grusveien til du kommer til Fv92 og ta til høyre.

Nå følger turens mest kuperte område med noen "tunge" stigninger på sugende grus. Du skal følge Fv92 fram til Kil og Kilsloftet. På veien passerer du Ufsvatn før du kommer til Ulvefallet.

Ulvefallet er stedet hvor ulven "Lars" ble skutt 11. januar 1984. Dette var den første lovlige ulvejakt i moderne tid i Norge og skapte en stor debatt om rovdyrbestanden. I Vegårshei var nok vern av rovdyr lite populært, noe som in... (mer)nskriften på statuen tilsier; "Ulvens nedslakting av sauebestanden i området umuliggjorde dens videre eksistens".

På Kilsloftet kan du i tillegg til å spise elgsuppe med søsterkake til dessert se uttallige produkter laget av elg og saus. Her kan du få lue, votter, tøfler, vest, belte laget av elgskinn i tillegg til mer tradisjonelle souvernirprodukter.

Fra Kil og Kilsloftet følger du Fv92 langs Vestfjorden og Nordfjorden fram til Killand hvor du igjen får asfaltdekke. Strekningen fra Kil langs fjorden er meget idyllisk og innbyr til en stopp - gjerne for å bade.

Fra Killand sykler du på asfalt fram forbi Sørfjorden fram til utgangspunktet.

Kilde: http://sykkelstien.info
Forfatter: Steinar Grøtterød
  Tid stoppet
  01:26:49
  TIMER
  Tid I bevegelse
  02:28:55
  TIMER
  Snitt hastighet
  17.7
  KPH
  Innsenderen: SykkelStien.info
  Starter i: Vegårshei, Aust-Agder, NO
  Start: Aug 19, 12 13:08
  Lengde: 44.0 kilometer
  Høydeprofil: + 777 / - 777 m
  Maks helning
  Snitt helning
  Underlag: Asfalt- grusvei
  Egnet for: Terrengsykling
   

  Tid som er gått:
  00:00:00

  32x
  Avspillingshastighet